Nový Canon 650D a nejasnosti v dalších modelech Canonu
Canon zdůrazňoval při prezentaci nové zrcadlovky 650D to, že se nejedná o přímého nástupce 600D. Taky se jedná o dost vylepšený fotoaparát, který se funkcemi blíží spíše k desítkové řadě. Až na pár detailů je to rovnocený soupeř Canonu 60D. Ten byl pro změnu oproti starším modelům desítkové řady "ponížen".
Co myslíte, že Canon se svými modely plánuje do budoucna? Zatím nabízí tyto řady:
- xxxxD - tisícová řada fotoaparátů. Lowend - hodně osekané foťáky
- xxxD - stovková řada, která se s novým modelem 650D přiblížila k té další řadě. Nabízí i pokročilé funkce, dobrou ergonomii a celkově není problém využít tyto modely i k profesionálnímu využití
- xxD - desítková řada. S nástupem 60D se přiblížila více stovkové řadě. Oproti ni má navíc lepší ergonomii, stavový displej nahoře a více tlačítek.
- 7D - nejvybavenější model zrcadlovek se snímačem APS-C. Odolné tělo, rychlý AF systém a skvělý hledáček.
- 5D - fullframe modelová řada. S modelem mark III je možné využití i pro focení sportu
- 1D - nejvyšší řada, rozdělena ještě na několik podmodelů pro různé využití
Problém tedy je, že desítková řada nyní jaksi postrádá smysl. Myslíte si, že ji Canon zruší úplně, nebo ji posune k tomu, kde je dnes model 7D? Myslím, že sloučení by Canonu docela prospělo. Začíná být v těch modelech docela zmatek.
Jak si myslíte, že to Canon vyřeší? Jaký osud čeká desítkovou řadu? Myslíte si, že se letos dočkáme nástupců? :)

Na položenou otázku:
Co myslíte, že Canon se svými modely plánuje do budoucna?
Jednoduchá odpověď. Dohnat Nikon, který posledními modely jasně ukazuje, kdo je tady king :-)
Na položenou otázku:
Co myslíte, že Canon se svými modely plánuje do budoucna?
Jednoduchá odpověď. Dohnat Nikon, který posledními modely jasně ukazuje, kdo je tady king :-)
Nevím, nechci se pouštět do hádek co je lepší...ale v poslední době mi přijde, že oba výrobci nabízí hodně srovnatelné modely. Nebo alespoň jako vlastníka Canonu mě Nikon žádným modelem nepřesvědčil o tom, že by byl v něčem o tolik lepší, abych změnil barvy popruhu :D
Samozřejmě to bylo myšleno s nadsázkou :-) Já fotím Canonem i Nikonem, ale Canon jsem pasoval do role náhradníka v podobě kompaktu :-)
Podobné "nejasnosti", jak píšeš výše řeší i Nikonisté. Nikon D90 má následovníka s číselným označením D7000, takže jejich číselné řady nemají moc logickou kontinuitu. Často se pozná, jaký nový model Nikon chystá už jen tím, jaký se objeví nový objektiv. Třeba nedávno byl představen levný Nikkor 24-85mm f/3.5-4.5G, takže nějaká levná plnoformátová zrcadlovka od Nikonu, na sebe určitě nenechá dlouho čekat. Tuhle spekulaci jsem se dnes dočetl i na digineff.cz a Nikon Rumors vyznívá podobně. Kdo tedy aktuálně vybírá novou zrcadlovku, měl by zpozornět a sledovat, jak se to vyvine, protože nás zřejmě čeká full frame za 30tis. kaček.
Dobrým zdrojem pro spekulace je:http://www.canonrumors.com/http://www.nikonrumors.com/
Takový fullframe by byl hodně zajímavý :) Docela mě zajímá, jak to dopadne a pokud Nikon takový levný fullframe opravdu představí, tak by mě zajímalo, jestli Canon přijde taky s něčím takovým :)
Jinak díky za tipy. Aktivně sleduju canonrumors.com a na tu nikoní variantu taky občas kouknu :) Zvlášť před nákupem techniky se vyplatí omrkonout, jestli se náhodou nechystá něco nového. Často narážím na stížnosti, kdy si fotografové koupí výbavu za desítky tisíc, aby po několika dnech zjistili, že výrobce uvedl nástupce daného modelu :)
Poslat novou reakci