Inspirace pro fotografování cizích lidí na ulici

Fotit cizí lidi na ulici je něco, co některé fotografy nesmírně láká. Je to hodně zajímavá oblast fotografování, ale vyžaduje od fotografa určité komunikační dovednosti a hlavně odvahu začít. Pokud patříte mezi fotografy, kteří by si někdy rádi vyzkoušeli fotografování cizích lidí na ulici, zde jsou videa, které by vás mohly motivovat.

Brandon Stanton

Brandon chodí se svým fotoaparátem ulicemi New Yorku a neustále fotí zajímavé cizí lidi. Tyto fotografie potom zveřejňuje na svém webu Humans of New York (Lidé New Yorku).

Adresa webu: http://www.humansofnewyork.com

STORYBOARD: Capturing the ‚Humans of New York‘ from Tumblr on Vimeo.

If there’s such a thing as a typical path to becoming an artist, Brandon Stanton didn’t take it. Behind the scenes with the creator of the popular photo blog, Humans of New York. (Producer: Jon Groat)

Zack Arias

Zack vystupoval jako host v jednom z posledních dílu DigitalRevTV v sérii „Cheap Camera Challenge“, ve které se fotografové snaží dostat z levných fotoaparátu maximum. Zack se zaměřil na portrétní fotografii neznámých lidí na ulici a obyčejným kompaktem od Kodaku. Kromě přirozeného světla využíval i extérní blesk od Nikonu, který odpaloval interním bleskem kompaktu.

V tomto videu je ještě více vidět interakce mezi fotografem a focenými lidmi. Ani jazyková bariéra není takový problém a jak se zdá, úsměv a pozitivní přístup k focení dělá docela divy 🙂 Zack taky prozradí, že spoustu lidí si kupuje sety s několika světlama, ale stejně je nedokážou využít. Vyzdvihuje výhody focení s jedním světlem.

Domovská stránka Zacka: http://zackarias.com

 

Chase Jarvis

Stejně jako u předchozího videa jde o práci týmu DigitalRevTV. Tentokrát je hostem známý fotograf Chase Jarvis, který za pomocí Lego fotoaparátu fotí lidi. Hodně se mi líbí ten přístup, s jakým Chase s cizími lidmi komunikuje. Určitě je to dobré pro inspiraci.

Web Chase Jarvise: http://www.chasejarvis.com

Bohužel neposloužím žádnými českými videi na toto téma. Nepodařilo se mi nic najít. Ale kdoví, třeba až se konečně odhodlám k oslovování lidí na ulici, tak časem taky nějaké video natočím a nasdílím ho zde 🙂

Zkoušeli jste někdy na ulici oslovit někoho neznámého kvůli fotky? Jaké jsou vaše zkušenosti?

David Nogol

Živím se jako portrétní fotograf, jsem autorem knihy Jak na focení portrétů. Baví mě nejenom samotné fotografování, ale rád o fotografování píšu a pomáhám ostatním fotografům k lepším fotkám. Pořádám fotografické kurzy a workshopy a aktuality o mě najdete na mém Instagram profilu.

Počet komentářů: 2

  1. Radim napsal:

    mě by zajímalo jestli s tím má někdo zkušenost v CR myslím oslovoání lidí na ulici.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *