Úvodní stránka Fóra Fotoaparáty Fujifilm X T 10

Zvolené téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel  David Nogol a poslední změna proběhla před 6 roky, 10 měsíci.

• Autor

Tomáš Keprný

Dobrý den,
    zaujala mne novinka X T 10. Je nejrychlejší co se autofocusu týče ze všech modelů Fuji. Ale z odborné recenze na Dprewiew viz zde:
    http://www.dpreview.com/reviews/fujifilm-x-t10/8
    jsem se dozvěděl, že výrazně zaostává za ostatními značkami. Že je velice slabý co se týká kontinuálního ostření atd. Je možné, že to napraví nějaká aktualizace? Předpokládám, že se jedná o hardwarovou záležitost a novějším SW se jen zalepí nějaké menší nedostatky. Pokud ano, nevíte, bude mít přicházející novinka X PRO 2 autofocus už trochu schopnější a použitelný? Děkuji za info. Tom

#6180 odpověď

David Nogol
    Správce

Dobrý den,

bohužel netuším jak je na tom x-t10 s rychlostí kontinuálního ostření, zatím jsem jej neměl příležitost vyzkoušet. Má teď stejný af systém jako X-T1 (tento model dostal nový AF systém v poslední aktualizaci fw4.0). Je tedy možné, že Fujifilm ještě dále rychlost ostření v x-t10 zvýší, tak jak to bylo i u všech předchozích modelů.

O X-Pro2 se toho zatím moc neví, jisté je zatím jen to, že bude mít úplně novou generaci snímače (všechny současné fuji x foťáky zatím používají stejný snímač). Je možné, že bude mít i rychlejší AF, ale to zatím nikdo nemůže potvrdit.

Pokud je pro vás ale kontinuální ostření prioritou a budete jej používat často, asi bych doporučil vzít spíše klasickou zrcadlovku. Ty jsou pro tyto účely mnohem vhodnější.

Prohlížíte 2 příspěvky - 1 ze 2 (celkem z 2)
Odpověď na: Fujifilm X T 10
Osobní informace: