Fotoinspirace: timelapse videa, která vás ohromí

Timelapse, neboli česky časosběrné videa jsou vytvořeny složením mnoha fotografií. Díky tomu, že jsou fotografie foceny v krátkém pravidelném intervalu, lze z takových sekvencí vytvořit plynulé video. Jediné co k tomu potřebujete je stativ a hodně trpělivosti. Udělal jsem výběr několika velmi kvalitních, dechberoucích timelapse videí od různých autorů. Pojďte se tedy podívat, co lze poskládáním fotek do videa vytvořit.

 

 

 

A na závěr specialita – timelapse video z vesmíru

Další timelapse videa

Mnoho dalších videí najdete na vimeo.com, nebo youtube.com. Stačí do vyhledávání zadat „timelapse“ a máte na dlouhé hodiny vystaráno. Vybral jsem jen několik zajímavých a kvalitních videí, které mě zaujaly. Všechny v HD kvalitě.

Máte i vy nějaké své oblíbené timelapse videa? Nebo dokonce jste již nějaké zkoušeli vytvořit? Podělte se o to v komentářích pod článkem! Já osobně se na své první timelapse video teprve chystám. Jen počkám, až se trochu zvednou teploty a vyzkouším nějaké noční timelapse video z horského prostředí 🙂

Aktualizace: pěkný, stručný a jasný návod „Jak na time-lapse“ naleznete v tomto článku Jakuba Cejpka

David Nogol

Živím se jako portrétní fotograf, jsem autorem knihy Jak na focení portrétů. Baví mě nejenom samotné fotografování, ale rád o fotografování píšu a pomáhám ostatním fotografům k lepším fotkám. Pořádám fotografické kurzy a workshopy a aktuality o mě najdete na mém Instagram profilu.

1 odpověď

  1. Isd napsal:

    Nadhera, postavil som si svojpomocne taky slider na TimeLapse
    http://timelapse.isd-webspace.com/galeria-timelapse/
    Uz sa tesim na jar, ze nieco nafotim

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *